Aquest mes de juliol, la Marina, la Sandra i el Xavier ens proposen treballar amb gelats i sorbets per a la recepta del 15, quina bona idea!. He triat aquesta recepta de la Su, de Webos Fritos, perquè el primer que em va cridar l’atenció va ser que ella l’anomena falso helado de chocolate. Llavors, és o no és un gelat?. I tant que sí, però com que es fa només amb llet evaporada, xocolata i una mínima quantitat de sucre, resulta molt lleuger però alhora ben saborós.
Així doncs, a més de donar-nos un capritx aquests dies de calor, ho podem fer de forma saludable, ja que ens estalviem les moltes calories que acostumen a portar els gelats en forma de nata, rovells d’ou i sucre.
Ingredients:
150 g de xocolata negra
Un pot de llet evaporada de 400 g
Una culleradeta de postres de sucre
Posar la llet evaporada en un bol i posar-la al congelador una hora i quart aproximadament fins que es comenci a congelar per sobre però continuï líquida per dins.
Fondre la xocolata (al microones o al bany maria) i reservar-la. Treure el bol de la llet evaporada del congelador i batre-la amb una batedora elèctrica de varetes fins que dobli el seu volum, fins i tot una mica més. Afegir la culleradeta de sucre i sense deixar de batre anar afegint la xocolata fins que estigui integrada del tot.
Posar el bol al congelador i, al cap d’una hora, treure’l i tornar a batre la mescla, perquè quedi més cremosa i evitar que es formin cristalls. Tornar el bol al congelador i repetir l’operació dues vegades més.
Servir el gelat en la forma que més us agradi. Si en feu boles, cal mullar l’estri abans de fer cada bola, per tal que es puguin formar i desprendre millor.
Gloria, per a mi la chocolata com sigui, la teva déu de estar de fábula,.........paco
ResponEliminaLa xocolata em pirra.....
ResponEliminaFàcil i bó, segur que el faré.
Petonets
Doncs heu fet una bona elecció! Que bo deu ser! o devia ser, perquè segur que ja no en queda!
ResponEliminaUna forta abraçada i bon cap de setmana!
No podia faltar el gelat de xocolata...si ningú l´hagués fet m´hauria emprenyat;-D Què et pot dir d´un gelat de xocolata? res, suposo, només provar-lo...
ResponEliminaDoncs sigui fals o no, la veritat és que té molt bona pinta!!! de xocolata encara no n'he fet mai, quan toqui provaré aquesta recepta! El meu per la recepta del 15 encara està al congelador, de fet ara aniré a remenar-lo una miqueta perquè no cristal·litzi ;)
ResponEliminaaix, la xocolata m'encanta, però el gelat de xocolata no... hauré de tastar el vostre per canviar d'opinió!!! petonets guapos
ResponEliminaHola,
ResponEliminaDoncs juntament amb el de vainilla el meu preferit! M'agrada això que no porti ni nata ni ous, així que el penso fer ben aviat!!! Petons i bon cap de setmana
Jo també vaig veure aquesta recepta quan la va penjar la Su i també em va resultar de lo més temptadora. A més a més es veu molt cremós aquest gelat. I és que els gelats de xocolata son irresistibles.
ResponEliminaBufa quin gelat!!!, té una pinta de xocolata pura...increïble!. La Laia se'n menjaria 2, o 3, o...Una abraçada macos!
ResponEliminaA quina hora heu dit que vingui a menjar-me'l?
ResponEliminaMare meva, gelat de xocolata.....
Petonets.
Gloria, veig que et vas recuperant de la "mandritis" ,jaja
esta perfecte....m'encanta....
ResponEliminaM'encanta el dia 15 pq et dóna moltes idees sobre algun plat. M'he quedat amb el teu gelat pq és supersenzill i amb pocs ingredients et pots menjar un "capritxito", que sempre va bé pel cos.
ResponEliminaPetons
El gelat de xocolata sempre ha estat el meu preferit, i quan més negra millor... aquest ja li tenia clitxat a la Su, no dubtaré de fer-lo!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar macos!
Petonets
Sandra
Josep i Glória; No podía faltar un gelat de xocolata en aquest receptari de; recepta del 15, dedicat als gelats, sorbets i xarrups i com no dins del vostra blog, naturalment que si... de xocolata... un senzill i deliciós gelat.
ResponEliminaQue vagi de gust Glória i Josep¡¡ :-D
Jo com la Sandra. La meva perdició la xocolata, i quan més negra millor, però a l'estiu no vé tant de gust...a no ser que sigui així de gelada. Deliciosament fàcil i bó. Petons.
ResponEliminaJo també l'he fet de xocolata, però molt més calòric... la vostra versió més lleugera l'he de fer sí o sí, quina pinta!!!
ResponEliminaFins aviat
Uau! Que simple!! M'encanta un gelat amb només aquests ingredients. Sovint no faig gelats per alló de la complicació d'el.laborar bases neutres, tipus de sucres invertits i demés... però aquesta és directíssima :D
ResponEliminaCreus que s podria fer amb gust de vainilla? què s'hauria d'afegir enlloc de la xocolata? Potser essencia de vainilla...Em pots ajudar?
ResponEliminaEnhorabona per la recepta :)
Teresa
Paco,
ResponEliminaDoncs ja som dos en això del vici per la xocolata, que boooooona!.
Isabel,
Efectivament, no costa gens de fer i és bo de veritat.
Gemma,
Sí, sí que en queda, afortunadament!. Per postres del sopar, va perfecte!!.
Cristina,
Segur que n'hi haurà més d'un de gelat de xocolata, ja veurem el recull, però el de xocolata és un clàssic, oi?
Bet,
El teu gelat ja deu ser al bloc, je, je. Ara aniré a donar una volteta pels blocs a veure quants me'n trobo!.
Judith,
ResponEliminaQue curiós, eh?, que t'agradi la xocolata i el gelat de xocolata no. Si tastes aquest i t'agrada, ja m'ho diràs!.
Eri,
La veritat és que em vaig decidir a fer-lo precisament per això, perquè fos més lleuger, i és molt recomanable.
Laura,
Jo vaig veure la recepta al llibre de la Su, en el bloc se'm va passar, però sort que la vaig veure!.
Mercè,
Aquest és amb xocolata del 70%, però es pot fer amb xocolata més o menys intensa, o fins i tot amb llet, i quedaria com un gelat de trufa, segur que ben bo. Segur que a la Laia li agradaria tal com aquest!.
Gemma,
Nosaltres ens el mengem per postres de sopar, així que si t'afanyes...
Intento recuperar-me de la "mandritis", no pot ser això de ser tant "dropa", que em perdré moltes coses bones!.
Frédérique,
ResponEliminaBenvinguda al Cafè de Nit!. M'he passejat una miqueta pel teu bloc i m'he trobat un fantàstic gelat com a benvinguda. Hi tornaré amb més calma, segur que descobriré moltes més coses que m'agradaran!.
Silvia,
Per poder-nos donar un "capritxito" lleuger i sa, que els que vigilem una mica les calories també ens el mereixem.
Sandra,
Dons es pot fer amb el gust de xocolata tan intens com vulguis, jo vaig fer servir una xocolata Lindt 70% intensa, i déu-n'hi-do com va quedar d'intens!.
Josep,
Ara penso que el meu gelat també podria haver estat de cafè, en honor al nom del bloc, je, je.
Montse,
I taaaaant, així geladeta, boníssima!. Ara que a mi em ve de gust a qualsevol estació de l'any, l'única cosa que reservo per a l'hivern són els suïssos!.
Carme,
ResponEliminaAra aniré a veure què hi ha de moment publicat per al 15. A veure què més trobo de xocolata, je, je.
Òscar,
Jo tampoc sóc de fer gelats però aquesta és rotundament fàcil i tenint la precaució de remenar-lo un parell o tres de vegades, no fa cristalls i queda boníssim.
Teresa,
Sí que es podria fer amb gust de vainilla. Jo el que faria seria escalfar la llet evaporada amb una branca de vainilla oberta de dalt a baix i un cop calenta, apagaria el foc, taparia el cassó i la deixaria infusionar una mitja hora perquè quedés ben perfumada amb el gust de la vainilla. Espero haver-te ajudat.
Boníssim!!!! de xocolata... ummmmmmmmmm!!!!
ResponEliminaPetonets
Gloria muy bueno y facil este helado y buena presentacion.
ResponEliminapeto
miquel
Uei!
ResponEliminaEncara no havia vist el vostre gelat!
Veig que també heu participat en la recepta del 15!!!
La xocolata sempre és una bona opció! Me l'anote!!! ;)
mmmmmmmm...amb la calor que tinc ara me'n menjaria un parell de boles ara mateix!! el gelat de xoco és el meu preferit! jijiji!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Per favor Glòria, quina bona pinta que té aquest gelat de xocolata!!! Estic salivant!! ;)
ResponEliminaPetons!
Xocolata éxit assegurat!!!!Quina pinta!!!(no he fet mai gelat...i quasi no en menjo...però aquest, mmm si me'l menjaria!!!!)
ResponEliminaPtns
Haurem de comprar llet evaporada si permet fer uns gelats més lleugers i amb tan bona pinta com aquest!
ResponEliminaUn helado rico, rico, rico. El aspecto impresionante. Ya solo me queda comerlo muy despacito para saborearlo bien. Saludos
ResponEliminaJo no sóc gaire xocolater, la veritat, però l'Anna Maria sempre té una presa de xocolata negra a la nevera... Potser la faci servir, oi?, ja que el resultat sembla excel·lent.
ResponElimina