divendres, 15 de juliol del 2011

GELAT DE XOCOLATA

Aquest mes de juliol, la Marina, la Sandra i el Xavier ens proposen treballar amb gelats i sorbets per a la recepta del 15, quina bona idea!. He triat aquesta recepta de la Su, de Webos Fritos, perquè el primer que em va cridar l’atenció va ser que ella l’anomena falso helado de chocolate. Llavors, és o no és un gelat?. I tant que sí, però com que es fa només amb llet evaporada, xocolata i una mínima quantitat de sucre, resulta molt lleuger però alhora ben saborós.

Així doncs, a més de donar-nos un capritx aquests dies de calor, ho podem fer de forma saludable, ja que ens estalviem les moltes calories que acostumen a portar els gelats en forma de nata, rovells d’ou i sucre.

Ingredients:

150 g de xocolata negra
Un pot de llet evaporada de 400 g
Una culleradeta de postres de sucre

Preparació:

Posar la llet evaporada en un bol i posar-la al congelador una hora i quart aproximadament fins que es comenci a congelar per sobre però continuï líquida per dins.

Fondre la xocolata (al microones o al bany maria) i reservar-la. Treure el bol de la llet evaporada del congelador i batre-la amb una batedora elèctrica de varetes fins que dobli el seu volum, fins i tot una mica més. Afegir la culleradeta de sucre i sense deixar de batre anar afegint la xocolata fins que estigui integrada del tot.

Posar el bol al congelador i, al cap d’una hora, treure’l i tornar a batre la mescla, perquè quedi més cremosa i evitar que es formin cristalls. Tornar el bol al congelador i repetir l’operació dues vegades més.

Servir el gelat en la forma que més us agradi. Si en feu boles, cal mullar l’estri abans de fer cada bola, per tal que es puguin formar i desprendre millor. 

31 comentaris:

  1. Gloria, per a mi la chocolata com sigui, la teva déu de estar de fábula,.........paco

    ResponElimina
  2. La xocolata em pirra.....
    Fàcil i bó, segur que el faré.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Doncs heu fet una bona elecció! Que bo deu ser! o devia ser, perquè segur que ja no en queda!
    Una forta abraçada i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. No podia faltar el gelat de xocolata...si ningú l´hagués fet m´hauria emprenyat;-D Què et pot dir d´un gelat de xocolata? res, suposo, només provar-lo...

    ResponElimina
  5. Doncs sigui fals o no, la veritat és que té molt bona pinta!!! de xocolata encara no n'he fet mai, quan toqui provaré aquesta recepta! El meu per la recepta del 15 encara està al congelador, de fet ara aniré a remenar-lo una miqueta perquè no cristal·litzi ;)

    ResponElimina
  6. aix, la xocolata m'encanta, però el gelat de xocolata no... hauré de tastar el vostre per canviar d'opinió!!! petonets guapos

    ResponElimina
  7. Hola,
    Doncs juntament amb el de vainilla el meu preferit! M'agrada això que no porti ni nata ni ous, així que el penso fer ben aviat!!! Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  8. Jo també vaig veure aquesta recepta quan la va penjar la Su i també em va resultar de lo més temptadora. A més a més es veu molt cremós aquest gelat. I és que els gelats de xocolata son irresistibles.

    ResponElimina
  9. Bufa quin gelat!!!, té una pinta de xocolata pura...increïble!. La Laia se'n menjaria 2, o 3, o...Una abraçada macos!

    ResponElimina
  10. A quina hora heu dit que vingui a menjar-me'l?
    Mare meva, gelat de xocolata.....
    Petonets.

    Gloria, veig que et vas recuperant de la "mandritis" ,jaja

    ResponElimina
  11. M'encanta el dia 15 pq et dóna moltes idees sobre algun plat. M'he quedat amb el teu gelat pq és supersenzill i amb pocs ingredients et pots menjar un "capritxito", que sempre va bé pel cos.
    Petons

    ResponElimina
  12. El gelat de xocolata sempre ha estat el meu preferit, i quan més negra millor... aquest ja li tenia clitxat a la Su, no dubtaré de fer-lo!!
    Moltes gràcies per participar macos!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  13. Josep i Glória; No podía faltar un gelat de xocolata en aquest receptari de; recepta del 15, dedicat als gelats, sorbets i xarrups i com no dins del vostra blog, naturalment que si... de xocolata... un senzill i deliciós gelat.
    Que vagi de gust Glória i Josep¡¡ :-D

    ResponElimina
  14. Jo com la Sandra. La meva perdició la xocolata, i quan més negra millor, però a l'estiu no vé tant de gust...a no ser que sigui així de gelada. Deliciosament fàcil i bó. Petons.

    ResponElimina
  15. Jo també l'he fet de xocolata, però molt més calòric... la vostra versió més lleugera l'he de fer sí o sí, quina pinta!!!
    Fins aviat

    ResponElimina
  16. Uau! Que simple!! M'encanta un gelat amb només aquests ingredients. Sovint no faig gelats per alló de la complicació d'el.laborar bases neutres, tipus de sucres invertits i demés... però aquesta és directíssima :D

    ResponElimina
  17. Creus que s podria fer amb gust de vainilla? què s'hauria d'afegir enlloc de la xocolata? Potser essencia de vainilla...Em pots ajudar?

    Enhorabona per la recepta :)

    Teresa

    ResponElimina
  18. Paco,

    Doncs ja som dos en això del vici per la xocolata, que boooooona!.

    Isabel,

    Efectivament, no costa gens de fer i és bo de veritat.

    Gemma,

    Sí, sí que en queda, afortunadament!. Per postres del sopar, va perfecte!!.

    Cristina,

    Segur que n'hi haurà més d'un de gelat de xocolata, ja veurem el recull, però el de xocolata és un clàssic, oi?

    Bet,

    El teu gelat ja deu ser al bloc, je, je. Ara aniré a donar una volteta pels blocs a veure quants me'n trobo!.

    ResponElimina
  19. Judith,

    Que curiós, eh?, que t'agradi la xocolata i el gelat de xocolata no. Si tastes aquest i t'agrada, ja m'ho diràs!.

    Eri,

    La veritat és que em vaig decidir a fer-lo precisament per això, perquè fos més lleuger, i és molt recomanable.

    Laura,

    Jo vaig veure la recepta al llibre de la Su, en el bloc se'm va passar, però sort que la vaig veure!.

    Mercè,

    Aquest és amb xocolata del 70%, però es pot fer amb xocolata més o menys intensa, o fins i tot amb llet, i quedaria com un gelat de trufa, segur que ben bo. Segur que a la Laia li agradaria tal com aquest!.

    Gemma,

    Nosaltres ens el mengem per postres de sopar, així que si t'afanyes...

    Intento recuperar-me de la "mandritis", no pot ser això de ser tant "dropa", que em perdré moltes coses bones!.

    ResponElimina
  20. Frédérique,

    Benvinguda al Cafè de Nit!. M'he passejat una miqueta pel teu bloc i m'he trobat un fantàstic gelat com a benvinguda. Hi tornaré amb més calma, segur que descobriré moltes més coses que m'agradaran!.

    Silvia,

    Per poder-nos donar un "capritxito" lleuger i sa, que els que vigilem una mica les calories també ens el mereixem.

    Sandra,

    Dons es pot fer amb el gust de xocolata tan intens com vulguis, jo vaig fer servir una xocolata Lindt 70% intensa, i déu-n'hi-do com va quedar d'intens!.

    Josep,

    Ara penso que el meu gelat també podria haver estat de cafè, en honor al nom del bloc, je, je.

    Montse,

    I taaaaant, així geladeta, boníssima!. Ara que a mi em ve de gust a qualsevol estació de l'any, l'única cosa que reservo per a l'hivern són els suïssos!.

    ResponElimina
  21. Carme,

    Ara aniré a veure què hi ha de moment publicat per al 15. A veure què més trobo de xocolata, je, je.

    Òscar,

    Jo tampoc sóc de fer gelats però aquesta és rotundament fàcil i tenint la precaució de remenar-lo un parell o tres de vegades, no fa cristalls i queda boníssim.

    Teresa,

    Sí que es podria fer amb gust de vainilla. Jo el que faria seria escalfar la llet evaporada amb una branca de vainilla oberta de dalt a baix i un cop calenta, apagaria el foc, taparia el cassó i la deixaria infusionar una mitja hora perquè quedés ben perfumada amb el gust de la vainilla. Espero haver-te ajudat.

    ResponElimina
  22. Boníssim!!!! de xocolata... ummmmmmmmmm!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  23. Gloria muy bueno y facil este helado y buena presentacion.
    peto
    miquel

    ResponElimina
  24. Uei!
    Encara no havia vist el vostre gelat!
    Veig que també heu participat en la recepta del 15!!!

    La xocolata sempre és una bona opció! Me l'anote!!! ;)

    ResponElimina
  25. mmmmmmmm...amb la calor que tinc ara me'n menjaria un parell de boles ara mateix!! el gelat de xoco és el meu preferit! jijiji!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  26. Per favor Glòria, quina bona pinta que té aquest gelat de xocolata!!! Estic salivant!! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  27. Xocolata éxit assegurat!!!!Quina pinta!!!(no he fet mai gelat...i quasi no en menjo...però aquest, mmm si me'l menjaria!!!!)
    Ptns

    ResponElimina
  28. Haurem de comprar llet evaporada si permet fer uns gelats més lleugers i amb tan bona pinta com aquest!

    ResponElimina
  29. Un helado rico, rico, rico. El aspecto impresionante. Ya solo me queda comerlo muy despacito para saborearlo bien. Saludos

    ResponElimina
  30. Jo no sóc gaire xocolater, la veritat, però l'Anna Maria sempre té una presa de xocolata negra a la nevera... Potser la faci servir, oi?, ja que el resultat sembla excel·lent.

    ResponElimina