dimarts, 9 d’agost del 2011

AM (5) GIUSEPPE VERDI

A l’Agost Musical d’avui, volem recordar un dels fragments més coneguts de la història de l’òpera. Es tracta del cor “Va pensiero” de l’òpera Nabucco de Giseppe Verdi. Aquesta òpera  va  ser estrenada el 1842 i va popularitzar definitivament al compositor. Hi va tenir molt a veure, tot i que l’autor no ho pretenia, que el públic es  sentís molt identificat amb el cor dels esclaus jueus, ja que aleshores, Itàlia era sota el domini de l’imperi austríac.


Molts consideren aquest “va pensiero” com l’himne no oficial italià. Segur que l’heu escoltat un munt de vegades, nosaltres, avui ho tornarem a fer perquè aquest vespre anem a veure la retransmissió en directe per cinema de l’òpera Nabucco, des del Teatre de Taormina a Sicília. O sigui que el que vulgui apuntar-s’hi, ja ho sap, als cinemes Cinesa i a Barcelona, també als cinemes Girona.




9 comentaris:

  1. És una preciositat!!
    Encara recordo el dia que ens el van posar quan feia classes d'Història de la Música a les 8 del matí... quina manera de despertar-nos!!
    Gaudiu molt aquesta nit!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ahhhhhhh Josep, Verdi y su coro de esclavos, grandiosos, enormes, majestuosos,........y si me permites decir, encuentro una gran similitud del contenido del coro de esclavos, con la situación actual del reino del poder del dinero, frente a la situación en muchos sitios desesperada de la ciudadania, en fin viva por siempre la música de VERDI.........una abraçada.............paco

    ResponElimina
  3. Un veritable himne, i popular, que ja és molt.

    ResponElimina
  4. Jose Luis : Verdi forever!!

    Sandra : Realment una manera de despertar majestuosa i força diferent a la que estem habituats.

    Paco : He llegit que quan es va estrenar Nabucco, la gent pintava per les parets V.E.R.D.I. (Vittorio Emmanuele Re Di Italia).

    Joaquim : I mira que es difícil que un himne esdevingui popular!!

    Una abraçada a tots i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  5. Preciós, he aprofitat per informar-me una mica sobre Nabucco i sembla ser que pot arribar a fer declinar la veu de les Sopranos degut a la seva tesitura.

    Ahivalaostia :O

    ResponElimina
  6. És preciós!!! de vegades quan dibuixo em poso música d'aquesta... Feia dies que no passava per aquí i és que he estat de vacances! Per això no sabia que havíeu fet aquesta secció de l'Agost Musical, trobo que és molt interessant, jo sé tocar el piano però de totes maneres no sé gaires coses del món de la música, m'agradarà aprendren amb vosaltres! També tinc una secció pensada per l'estiu, es dirà pinzellades, sou els primers de saber-ho! però encara falten alguns dies...

    ResponElimina
  7. Òscar,
    Efectivament Nabucco té fragments molt exigents per a la veu, com en moltes òperes, però com en totes, quan un cantant no canta el que es més apropiat a la seva veu, els desgast és molt superior al normal i el deteriorament vocal s'accentua molt més ràpidament, això suposant que no sorgeixin altres problemes.

    Bet,
    Desitgem que hagis gaudit de les vacances. Esperem amb expectació les "pinzellades" que ens anuncies.

    Una abraçada pels dos

    ResponElimina
  8. Josep,
    Bona tria has fet!!!
    V.- Vittorio
    E.- Emanuele
    R.- rei
    D.- di
    I.- Italia
    Salutacions.
    :)

    ResponElimina