El taller de cuina del
Club Social Caprabo – Eroski del mes de març va ser un monogràfic sobre el
bacallà i una de les receptes que la Mireia Carbó ens va ensenyar va ser
aquesta cassola de bacallà amb patates i carbassa. La Mireia, amb el bon humor
que la caracteritza, va comentar que aquest és un plat que és més bo quan queda
“una mica lleig”, és a dir, fet en una cassola com el va fer ella, en lloc de
fer-lo en un motlle per a que quedi més estètic. Jo, molt aplicada, el vaig fer
com ella i què voleu que us digui, jo no el vaig trobar gens ni mica lleig i...
boníssim!.
Ingredients per a 4
persones:
500 g de bacallà
1 kg de patates
1 ceba
250 g de carbassa
100 ml de vi blanc
50 g de formatge parmesà
ratllat
1 culleradeta de pebre
vermell dolç
1 pessic d’alfàbrega
fresca
200 ml de nata líquida
35% MG
Pebre
Sal
Pelar i tallar les
patates, la ceba i la carbassa en rodanxes fines.
En una cassola, disposar
la ceba, la meitat de les patates i la carbassa, per aquest ordre, fent capes.
Al damunt, col·locar el bacallà trossejat. Cobrir-ho amb la resta de les
patates. Afegir-hi el vi blanc i deixar-ho coure durant aproximadament 20
minuts a foc suau.
Fer una barreja amb la
nata, les espècies i el formatge. Incorporar-ho a la cassola i deixar-ho coure
entre 5 i 10 minuts més. Deixar-ho reposar 5 minuts i servir.
Un plat únic molt complert
ResponEliminaEster
Només cal una mica d'amanideta per davant i llestos!
EliminaLleig? Jo el trobo super atractiu, a la meva taula quedaria super bé.
ResponEliminaNova imatge del blog!!! Va bé renovar-se de tan en tan.
Una abraçada, família!
Jo tampoc no el vaig trobar lleig, però és que la Mireia té un gran sentit de l'humor!
EliminaJo també el trobo guapíssim aquest plat, a casa, el dia que el faci, serà un èxit total!
ResponEliminaÉs fàcil, bo i efectiu!
EliminaI tan bo que es veu, així lleig com dius, Glòria. Sempre m'ha semblat una cobinació boníssima, la de patates amb bacallà. Però si a més hi trobem el toc dolç de la carbassa ja és quasi perfecte! Petons
ResponEliminaÉs una combinació que dóna molt bon resultat, amb el bacallà amb un puntet de sal, això sí!
EliminaJo tampoc el trobo lleig, tot el contrari! I amb una combinació d'ingredients, que el fa boníssim!!
ResponEliminaPetons
I a més, pràctic de fer, que això també interessa!
EliminaUn bon plat de bacallà no pot ser lleig mai de la vida!!! i aquest en concret ha de ser per llepar-se'n els dits!
ResponEliminaQue xulo que havia de ser el taller!
petonets
Quan vaig veure que el taller era sobre bacallà, em va cridar molt l'atenció, , i no em va decebre gens!
EliminaTe una pinta exce.lent. De ben segur que els voltaires farem la prova. Gracies Glòria.
ResponEliminaDoncs ja ens explicareu què us ha sembla quan el feu. A nosaltres ens va agradar molt!
EliminaJo lleig no ho trobo, i a part que jo m'he fitxat en el ingredients i he pensat, això ha d'estar increible de bó!! jaja. Petons
ResponEliminaNúria
Tu hi eres el dia que la Mireia ens el va ensenyar?. Va ser molt divertit, i entre broma i broma, jo ja tenia clar que el faria!
EliminaSi i tant que hi era!! i vaig pensar com l'adaptaria per mi. T'ha quedat molt bó.
EliminaBona setmana o pont si el teniu.
Hola Glòria,
ResponEliminahe xafardejat el teu blog i també et felicito, tens molta activitat.
També veig que és molt participatiu i m'encanta.
T'he de donar les gràcies a tu i a tota la gent que ha fet comentaris sobre les meves receptes. És molt gratificant i fa molta il·lusió que es valori la feina de 30 anys. Su poso que saps que tinc una escola de cuina a Reus des de fa aquest munt de temps i t'envio l'enllaç del meu web http://marionaquadrada.com i ja saps que sempre t'hi pots comunicar.
Espero que ens anem trobant per les xarxes i potser podrem col·laborar en algun projecte.
Una abraçada.
Hola Mariona,
ResponEliminaM'ha fet molta il·lusió que hagis donat una volta pel Cafè de Nit.
Sempre m'han agradat molt les teves receptes i tinc uns quants llibres teus. Precisament el dia de Sant Jordi em van regalar el de les amanides, així que només em falta el del peix i el bacallà per completar aquests quatre llibres de Cossetania que trobo tan fantàstics, tant per les receptes com per les fotos.
Sí que sabia que tens una escola de cuina a Reus, llàstima que queda una mica lluny de Barcelona, perquè ja m'agradaria anar a algun curs teu, així que ens anirem trobant per la xarxa.
Una abraçada i fins aviat