Per a la recepta del 15
d’abril, la Sandra, el Xavi i la Marina ens van proposar l’arròs. Prenent la
idea del llibre El sabor a Venecia, de la Roberta Pianaro (amiga de
l’escriptora Donna Leon) vaig fer aquest risotto de carbassons i llagostins,
amb alguna petita variació. A veure si us agrada tant com a nosaltres!.
Ingredients per a 4
persones:
320 g d’arròs Vialone
Nano
350 g de carbassons
50 g de ceba picada
Sal
Un got de vi blanc
Brou vegetal
Oli d’oliva
Parmesà ratllat
Mantega
Preparació:
Separar el cap de la cua
dels llagostins, pelar-los i per extreure el fil negre sense obrir-los pel mig,
he fet servir un escuradents i m’ha anat perfecte, així els llagostins queden
nets del tot i sencers.
Posar oli a la cassola i
sofregir-hi la ceba. Quan estigui una mica transparent, afegir-hi el vi blanc i
deixar que s’evapori una mica. A continuació, afegir l’arròs i donar-li unes
voltes fins que quedi transparent. Afegir els carbassons tallats a rodanxes no
massa primes i afegir el brou cullerot a cullerot, tot remenant perquè es vagi
evaporant l’aigua, alhora que n’anem afegint fins que l’arròs estigui cuit.
En una paella, saltejar
els llagostins volta i volta, perquè agafin color i afegir-los a la cassola a
l’últim moment. Tancar el gas, afegir-hi el parmesà ratllat i la mantega,
barrejar-ho tot bé i deixar que el risotto reposi un parell de minuts.
Aquesta Setmana Santa vam estar a Venècia i vam menjar com uns reis! La zuccha i els gamberoni són especialitats de la terra, els trobes a totes les cartes. Aquest arròs ha d'estar de 10! I m'anoto la recomanació bibliogràfica.
ResponEliminaPetons!
Anna
Venècia és un encant en tots els aspectes i els plats típics de la cuina veneciana també. Nosaltres hi varem anar el 2010 i ja tenim ganes de tornar-hi!
EliminaNo faig mai risotto perquè sempre ho he vist molt laboriós però llegint el teu apunt no m'hi ha semblat tant. A veure si m'animo a fer-lo. Ja t'ho diré
ResponEliminaNo és gens laboriós i trobo que no és gaire compromès, així que anima't, que val la pena!
EliminaTinc el llibre a la llista de Sant Jordi des que en vau paralar fa poc ;)
ResponEliminaLa foto ja parla per si sola, quin color la gamba, quina textura l'arròs! Fins i tot sembla que m'arribi l'oloreta fins aquí...
Segur que t'agradarà aquest llibre. Hi ha una recepta de pastís de poma que és el preferit de la Paola, la dona del Brunetti, així que ja et dono una idea de per on començar a fer-lo servir!
EliminaA mi si em dónes risotto em fas feliç! M'encanta! I segur que aquest és boníssim, la foto realment fa venir salivera!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Sempre que puc m'agrada participar en la recepta del 15 i aquesta vegada la proposta era molt atractiva-
EliminaGlòria, m'encanta el risotto i el vostre té molt bona pinta!!
ResponEliminaPetons
A nosaltres també ens agrada molt, és que la cuina italiana...
EliminaTé una pinta deliciosa!!!! Es veuen els colors tan macos que convida a posar-te a la cuina a fer aquest risotto. Petons
ResponEliminaI és que els risottos són tan versàtils que es poden fer amb moltes combinacions, segons la imaginació. Ummm, que bons!
EliminaNo n'he fet mai de rissoto, però veient aquest vostre segur que algun dia el copio.
ResponEliminaPetons
Prova-ho, segur que t'agradarà!
EliminaOhhh me encanta la Donna Leon i tinc aquest llibre! Segur que aquest risotto es una delicia.
ResponEliminaPetonets
A mi també m'agrada molt la Donna Leon, a casa hi ha un munt de llibres seus i precisament ara estic llegint l'últim. Costa poc traslladar-se a Venècia amb la lectura i sentir el"Sabor de Venecia"
EliminaEl carbasso i la ceba fan una base pel risotto espectacular!!!! m´encanta la teva proposta i viatjar virtualment de nou a Venècia.... petons i bon diumenge.
ResponEliminaÉs veritat que amb tot això viatgem virtualment a Venècia, no costa cap esforç, oi?
EliminaQuina proposta tan bona!!! te una pinta que ja voldría ficar-li la forquilla!
ResponEliminaLlàstima que no es pugui travessar la pantalla, je, je. Jo també ho intentaria moltes vegades!
EliminaMolt bona recepta! Entre la meva amiga Magda que ho sap tot de la D. León i vosaltres m´heu convençut per seguir aquesta escriptora i fer aquesta recepta.
ResponEliminaDes de que la vaig descobrir, quan veig un llibre d'ella nou, me'l emporto cap a casa ràpidament!. A veure si per Sant Jordi la trobem amb les signatures!
EliminaHmmmm, quin risotto mes bo!! Molt autentic. Petons
ResponEliminaÉS senzill de fer i amb ingredients lleugers i saborosos, ho té tot!
Eliminam'encanta el risotto i te una pinta espectacular
ResponEliminabona setmana
A casa ens agrada molt la cuina italiana: pasta, risotto, tiramisú... quin pecat!
EliminaQue bo!!!només les fotos ja alimenten! Una proposta fantàstica.
ResponEliminapetonets
Jo crec que si un plat t'agrada molt, les fotos encara surten més bé, ja, ja.
EliminaHola Glòria, un risotto espectacular.
ResponEliminaJo que tambè tinc el llibre i encara no m'he estrenat. Haure de posar fil a l'agulla ;)
Una abraçada