Feia
dies que em voltava pel cap fer rap allagostat, una recepta per al bon temps i
d’aquelles que es poden deixar preparades, però no n’havia fet mai. Així que
divendres passat li vaig preguntar a la Montse (Peixos Martí-Mercat d’Hostafrancs),
com ho havia de fer. Ella ràpidament em va passar la recepta, per tant, com ja
us he dit altres vegades, me’n vaig anar a casa amb el peix i les instruccions.
He de dir que va sortir boníssim i molt fàcil de fer. Si us animeu, segur que
triomfareu!.
Ingredients:
Una
cua de rap
Una
ceba
Un
porro
Un
tomàquet
3
o 4 grans d’all
Sal
Oli
Pebre
vermell dolç
Preparació:
Demanar
a la peixateria que deixin el rap en dos lloms i, sobretot, ben polit de la
pell que l’envolta, perquè així no s’encongirà quan es cogui.
Salar
el rap i arrebossar-lo amb el pebre vermell dolç. En una cassola, posar-hi la
ceba, els grans d’all aixafats, el porro i el tomàquet i rostir-ho a foc lent .
Quan les verdures estan quasi fetes, posar el rap i tapar la cassola. El rap
s’ha de coure a poc foc fins que estigui fet.
Un cop cuit, s'ha de deixar refredar i després
posar-lo a la nevera, i ja fred
tallar-lo. Es pot servir fred o bé amb
les verdures triturades i passades pel colador xinès com a salsa calenta.
I
un suggeriment de cuina d’aprofitament: com que segurament us sobrarà salsa, es
pot fer una mica de fumet de peix, abocar-hi la salsa i coure-hi un grapat
d’arròs. Boníssim!
Bon dia Glòria!
ResponEliminaEm sembla una recepta genial, molt bona i pràctica.
A l'estiu apeteix mejar peix i si és fresquet millor!
Me l'apunte, ja et diré com queda...
Abraçades.
Perdona, no t'he dit que jo conec al Josep pel seu blog fotogràfic.
Tingues un bon dia!
Hola Remei, benvinguda al Cafè de Nit!. Jo també et coneixia per referències del Josep i per les teves fotos que veig al facebook, que són fantàstiques!.
EliminaSi t'animes a fer aquest plat, segur que us agradarà, és fresc i lleuger, molt adequat per als dies de calor, ah! i això que es pugui deixar preparat, no té preu!. Una abraçada!
Que bo, Glòria! Sí que sembla fàcil, ho provaré! No sabia que fet així es mengés fred... petons!
ResponEliminaTambé es pot menjar lleugerament calent, però fred i amb la salsa calenta, és boníssim!. Fins aviat!
EliminaM'encanta el rap allagostat, era una de les meves receptes preferides que ens feia me mare! Jo el tinc ben oblidat, ara que comença la calor és hora de recuperar-lo :)
ResponEliminaI la idea d'aprofitar la salseta amb un arròs em sembla sensacional!
Doncs has de fer honors a la recepta de la teva mare, que s'ho val!. I un altre suggeriment d'aprofitament: una mica de salseta per sobre l'amanida, recordant el romesco del xató. Boníssim!. Avui ho he fet per dinar!
Eliminaes muy bueno Gloria y hace mucho tiempo que no lo hago y la idea de la salsa es fantastica par no perder estos jugos maravillosos y hacer un poco de arroz.
ResponEliminaDoncs ara que ja fa calor i venen de gust les coses fredes, aquest és un plat que segur que repetirem, i tant!
EliminaSeguro que es un plato delicioso. Habrá que tomar buena nota para buscarle su punto y su momento.
ResponEliminaSaludos desde Waterbridge.
-Andy-
Seguro que habrá un momento u otro para dedicarlo a este plato, fácil y sencillo, pero no por esto menos sabroso. Ya me contaréis!
Eliminala meva àvia el feia i li deia la langosta rapeada.. l'he de fer, em porta molts records. Com saps quan està fet?
ResponEliminapetons.
Trobo molt ocorrent com li deia la teva àvia a aquest plat. L'has de fer, no te'l perdis!. Com que el rap es posa a la cassola quan les verdures estan quasi fetes i es tapa la cassola, es cou amb el seu vapor i tarda molt poquet, amb uns 10 minuts, està fet. Per saber si està, es punxa amb un escuradents. El rap no s'ha de tombar a dins la cassola, tal com el poses el deixes, perquè no es mulli el pebre vermell, només cal sacsejar una mica la cassola, perquè les verdures no s'enganxin. Segur que et sortirà bé!!!!.
EliminaEl rap preparat així, tan per sabor com per textura en boca es pot arribar a confondre amb la llagosta i més si el maquillem una mica... ja se sap que mengem molt per la vista.
ResponEliminaEl meu pare, que era tècnic de fred, s'ocupava entre d'altres del manteniment de les neveres d'un conegut i molt cèntric hotel de Barcelona.
Ell havia vist com, havent-se'ls hi acabat la llagosta i davant de futurs serveis preparaven el rap i una vegada arrebossat amb el pebre vermell, no massa, el lligaven com si for un tall rodó, amb filades separades. La carn quedava marcada com si fossin les anelles del cos de la llagosta.
La servien dins de closques de llagosta.
Ningú se n'adonava.
Molt bona recepta.
Una abraçada
Molt interessant aquesta anècdota que expliques, i segur que no és l'única cosa que el teu pare devia explicar!. Així que podem dir que els donaven "rap per llagosta", eh?. Això diu molt en favor dels cuiners, per saber maquillar el tap tan bé, i poc en favor del paladar dels clients!. Una abraçada!
EliminaHola!
ResponEliminaFa anys que no en menjo i m'han agafat unes ganes... així que m'apunto la recepta que no tenia ni idea com es feia. Gràcies!! Petons
Jo n'havia menjat a casa d'uns amics però no l'havia fet mai, i ara que m'he estrenat, repetiré!
Eliminaaquesta recepta sempre l'he volgut fer. ha de ser la bombaa!! petons
ResponEliminaDoncs seguint les instruccions que em va donar a mi la Montse, de la parada de peix que compro habitualment al mercat, segur que t'agradarà, ja veuràs!
EliminaSabeu que sempre he tingut ganes de fer-ne? Però sempre havia vist receptes en que s'havia de coure embolicat en un drap i amb llet, no les acabava de veure clares... aquesta em sembla genial! Apuntada!
ResponEliminaPetons
Sandra
A mi també em feia goig, així que la Montse (proveïdora de peix d'Hostafrancs que compartim amb la teva mare, ja ho saps), m'ho va posar fàcil, com sempre!. Ja tens les instruccions, ara només et falta anar al mercat!.
Eliminaun clàssic que mai no passa de moda, t'ha quedat amb una pinta deliciosa. i la salsa que queda, per fer un arròs, només faltaria!
ResponEliminaTornes forta, eh!! La recepta queda apuntada per menjar-la en família.
ResponEliminaEl rap allagostat queda boníssim, i acompanyat d’aquest arròs encara millor
ResponEliminaPetons
Es la recepta que jo faig sempre...es el que pasa quan es te la mateixa peixetera...jeje
ResponEliminaPetonets.
Una recepta per a una taula de festa, sens dubte!
ResponEliminaJo l'havia fet fa temps.
ResponEliminaUna recepta genial!!!!!
El tornaré a fer.
Petonets