dimarts, 12 de juny del 2012

RAP ALLAGOSTAT


Feia dies que em voltava pel cap fer rap allagostat, una recepta per al bon temps i d’aquelles que es poden deixar preparades, però no n’havia fet mai. Així que divendres passat li vaig preguntar a la Montse (Peixos Martí-Mercat d’Hostafrancs), com ho havia de fer. Ella ràpidament em va passar la recepta, per tant, com ja us he dit altres vegades, me’n vaig anar a casa amb el peix i les instruccions. He de dir que va sortir boníssim i molt fàcil de fer. Si us animeu, segur que triomfareu!.

Ingredients:

Una cua de rap
Una ceba
Un porro
Un tomàquet
3 o 4 grans d’all
Sal
Oli
Pebre vermell dolç

Preparació:

Demanar a la peixateria que deixin el rap en dos lloms i, sobretot, ben polit de la pell que l’envolta, perquè així no s’encongirà quan es cogui.

Salar el rap i arrebossar-lo amb el pebre vermell dolç. En una cassola, posar-hi la ceba, els grans d’all aixafats, el porro i el tomàquet i rostir-ho a foc lent . Quan les verdures estan quasi fetes, posar el rap i tapar la cassola. El rap s’ha de coure a poc foc fins que estigui fet.

 Un cop cuit, s'ha de deixar refredar i després posar-lo a la nevera, i  ja fred tallar-lo. Es pot servir  fred o bé amb les verdures triturades i passades pel colador xinès com a salsa calenta.

I un suggeriment de cuina d’aprofitament: com que segurament us sobrarà salsa, es pot fer una mica de fumet de peix, abocar-hi la salsa i coure-hi un grapat d’arròs. Boníssim!

26 comentaris:

  1. Bon dia Glòria!
    Em sembla una recepta genial, molt bona i pràctica.
    A l'estiu apeteix mejar peix i si és fresquet millor!
    Me l'apunte, ja et diré com queda...
    Abraçades.
    Perdona, no t'he dit que jo conec al Josep pel seu blog fotogràfic.
    Tingues un bon dia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Remei, benvinguda al Cafè de Nit!. Jo també et coneixia per referències del Josep i per les teves fotos que veig al facebook, que són fantàstiques!.

      Si t'animes a fer aquest plat, segur que us agradarà, és fresc i lleuger, molt adequat per als dies de calor, ah! i això que es pugui deixar preparat, no té preu!. Una abraçada!

      Elimina
  2. Que bo, Glòria! Sí que sembla fàcil, ho provaré! No sabia que fet així es mengés fred... petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. També es pot menjar lleugerament calent, però fred i amb la salsa calenta, és boníssim!. Fins aviat!

      Elimina
  3. M'encanta el rap allagostat, era una de les meves receptes preferides que ens feia me mare! Jo el tinc ben oblidat, ara que comença la calor és hora de recuperar-lo :)
    I la idea d'aprofitar la salseta amb un arròs em sembla sensacional!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs has de fer honors a la recepta de la teva mare, que s'ho val!. I un altre suggeriment d'aprofitament: una mica de salseta per sobre l'amanida, recordant el romesco del xató. Boníssim!. Avui ho he fet per dinar!

      Elimina
  4. es muy bueno Gloria y hace mucho tiempo que no lo hago y la idea de la salsa es fantastica par no perder estos jugos maravillosos y hacer un poco de arroz.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ara que ja fa calor i venen de gust les coses fredes, aquest és un plat que segur que repetirem, i tant!

      Elimina
  5. Seguro que es un plato delicioso. Habrá que tomar buena nota para buscarle su punto y su momento.
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponElimina
    Respostes
    1. Seguro que habrá un momento u otro para dedicarlo a este plato, fácil y sencillo, pero no por esto menos sabroso. Ya me contaréis!

      Elimina
  6. la meva àvia el feia i li deia la langosta rapeada.. l'he de fer, em porta molts records. Com saps quan està fet?
    petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Trobo molt ocorrent com li deia la teva àvia a aquest plat. L'has de fer, no te'l perdis!. Com que el rap es posa a la cassola quan les verdures estan quasi fetes i es tapa la cassola, es cou amb el seu vapor i tarda molt poquet, amb uns 10 minuts, està fet. Per saber si està, es punxa amb un escuradents. El rap no s'ha de tombar a dins la cassola, tal com el poses el deixes, perquè no es mulli el pebre vermell, només cal sacsejar una mica la cassola, perquè les verdures no s'enganxin. Segur que et sortirà bé!!!!.

      Elimina
  7. El rap preparat així, tan per sabor com per textura en boca es pot arribar a confondre amb la llagosta i més si el maquillem una mica... ja se sap que mengem molt per la vista.
    El meu pare, que era tècnic de fred, s'ocupava entre d'altres del manteniment de les neveres d'un conegut i molt cèntric hotel de Barcelona.
    Ell havia vist com, havent-se'ls hi acabat la llagosta i davant de futurs serveis preparaven el rap i una vegada arrebossat amb el pebre vermell, no massa, el lligaven com si for un tall rodó, amb filades separades. La carn quedava marcada com si fossin les anelles del cos de la llagosta.
    La servien dins de closques de llagosta.
    Ningú se n'adonava.
    Molt bona recepta.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt interessant aquesta anècdota que expliques, i segur que no és l'única cosa que el teu pare devia explicar!. Així que podem dir que els donaven "rap per llagosta", eh?. Això diu molt en favor dels cuiners, per saber maquillar el tap tan bé, i poc en favor del paladar dels clients!. Una abraçada!

      Elimina
  8. Hola!
    Fa anys que no en menjo i m'han agafat unes ganes... així que m'apunto la recepta que no tenia ni idea com es feia. Gràcies!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo n'havia menjat a casa d'uns amics però no l'havia fet mai, i ara que m'he estrenat, repetiré!

      Elimina
  9. aquesta recepta sempre l'he volgut fer. ha de ser la bombaa!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs seguint les instruccions que em va donar a mi la Montse, de la parada de peix que compro habitualment al mercat, segur que t'agradarà, ja veuràs!

      Elimina
  10. Sabeu que sempre he tingut ganes de fer-ne? Però sempre havia vist receptes en que s'havia de coure embolicat en un drap i amb llet, no les acabava de veure clares... aquesta em sembla genial! Apuntada!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també em feia goig, així que la Montse (proveïdora de peix d'Hostafrancs que compartim amb la teva mare, ja ho saps), m'ho va posar fàcil, com sempre!. Ja tens les instruccions, ara només et falta anar al mercat!.

      Elimina
  11. un clàssic que mai no passa de moda, t'ha quedat amb una pinta deliciosa. i la salsa que queda, per fer un arròs, només faltaria!

    ResponElimina
  12. Tornes forta, eh!! La recepta queda apuntada per menjar-la en família.

    ResponElimina
  13. El rap allagostat queda boníssim, i acompanyat d’aquest arròs encara millor
    Petons

    ResponElimina
  14. Es la recepta que jo faig sempre...es el que pasa quan es te la mateixa peixetera...jeje
    Petonets.

    ResponElimina
  15. Una recepta per a una taula de festa, sens dubte!

    ResponElimina
  16. Jo l'havia fet fa temps.
    Una recepta genial!!!!!
    El tornaré a fer.
    Petonets

    ResponElimina