dimarts, 26 de juny del 2012

TARTALETES DE PATÉ DE SALMÓ FUMAT


Per què no les hauré fet abans?. Això és el que vaig pensar quan vaig fer aquesta recepta, un paté de salmó fumat de la Su (Webos Fritos), que també vaig veure que havia fet l’Eva (El cullerot festuc). És tan fàcil, tan bona i tan resultona, que em sap greu no haver-la fet abans!. Però vaja, sempre es pot recuperar el temps perdut i repetir-la ben aviat!.

És un paté amb un gust intens de salmó fumat, el formatge ni es nota, només és per donar-li consistència cremosa. A més, té l’avantatge que es pot preparar per endavant, fins i tot d’un dia per l’altre, posar-lo en una màniga pastissera i tenir-lo a punt fins poca estona abans de muntar les tartaletes, així no s’estovaran.

Amb les instruccions inicials de la Su i amb el consell de la nata líquida de l’Eva, surten rodones, i mai millor dit!

Ingredients:

200 g de salmó fumat
150 g de formatge cremós per untar
1/4 de ceba tendre
1 cogombret petit en vinagre
Nata líquida (si és necessari)
Tartaletes
Tàperes

Preparació:

Posar tots els ingredients en el got de la batedora i triturar. Si la mescla queda massa espessa, alleugerir amb la nata líquida, però afegir-la a poc fins aconseguir la textura de paté desitjada.

En el moment de servir, omplir les tartaletes amb el paté i decorar-les amb una tàpera. 

21 comentaris:

  1. Aquests tipus de patés són fantàstics, queden molts resultons i agraden a tothom!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. No m'imaginava que quedés tan bo, és tot un descobriment!

      Elimina
  2. Doncs perquè tot arriba en el moment just i aquest ha estat el teu. Et veig molt satisfeta i m ´ho crec ja que amb els consells d´ambdues t' han sortit divines.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que estic satisfeta, sí, i més perquè va agradar a tothom, això és un bon símptoma, oi?

      Elimina
  3. A vegades ens compliquem la vida amb plats molt elaborats i quan en fas un deliciós i senzill sorgeix aquesta pregunta.
    Tenen una presencia magnífica i m'agrada la presentació
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que no dóna gens de feina!!!!!, però ens fa quedar molt bé!.

      Elimina
  4. I ara ens pregumtem nosaltres... i a què esperem per fer-les? M'encanta el salmó i així amb paté ha de ser boníssim! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queda un sabor de salmó realment espectacular, el formatge no "disfressa" gens el salmó, i a mi també m'agrada molt.

      Elimina
  5. siiiiiiiiiii...és boníssim aquest paté!!! aca sa quan venen amics vola!!! :) i com bé dius més fàcil impossible!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaig fer un mix entre la recepta de la Su i la teva, i em vaig copiar la teva presentació, je, je. El puntet de nata líquida per fer-lo més lleuger és perfecte!. Petonets al peque i a la peque!

      Elimina
  6. Ondia quina bona idea!, quan em vas parlar d'aquest paté pensava en quelcom més laboriós i en ingredients complicats...Doncs aquest segur que el faig algún dia!, sorprenent!. Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En els pica-pica d'aniversaris segur que queda molt bé, però n'has de fer uns quants, eh?, que segur que volarà!

      Elimina
  7. paté de salmó fumat....un aperitiu genial per sorprendre, el color es fascinant i el gust ha de ser!! m'encanta amb aquestes tartaletes de mossegada. són un invent genial! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A sobre d'una torradeta amb panses també quedaria molt bo, serà qüestió de provar-ho!

      Elimina
  8. Aquestes són d'aquelles tartaletes que.. piques, piques, i no te n'adones i ja te n'has menjat 10! En fi, un no parar... boníssimes, per un soparet d'estiu. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que és veritat que són de vici i ens costa tan poca caure a la temptació, oi?

      Elimina
  9. fa pocs dies vaig fer aquest pató, però amb torradetes, i això que a mi aquestes cassoletes dolces amb farcit salat ja saps que m'agraden molt ;-)

    ResponElimina
  10. Ostres!!!!!!!
    Quin entrant mes bó i fàcil..
    Ideal per qualsevol celebració!!
    Petons

    ResponElimina
  11. encatadores aquestes tartaletes per un pica pica en el que no es pari de picar i picar...

    ResponElimina
  12. fantasticas estas tartaletas y asi queda genial con el mousse de salmón
    peto

    ResponElimina
  13. Hola Glòria y Josep,

    Ando de nuevo por aquí y me apetecía venir a saludarte.
    Quedais invitado a unas albóndigas que he preparado para cenar.
    Me pongo al corriente de lo que ha pasado por tu cocina y tomo buena nota de las recetas que has elaborado.
    Estas tartaletas hacen muy buena pinta.
    Un cordial saludo.

    Kui_Netes
    :)

    ResponElimina