dijous, 30 d’agost del 2012

VESPRES MUSICALS

Llibert Fortuny
Els mesos d’estiu són propicis per escoltar música en directe. Proliferen les mostres i festivals per tot arreu. Ja us vam parlar de la nostra estada la setmana passada a Peralada per assistir al concert d’un dels cantants lírics que més ens agrada, Jonas Kaufmann. De tornada a Barcelona i apurant la darrera setmana del mes d’agost, hem aprofitat per gaudir de les darreres propostes estiuenques abans no comenci setembre i “s’acabi el món” ( res a veure amb les prediccions maies).

Dimarts passat vam assistir a una proposta interessantíssima dins del festival Mas i Mas a la sala d’assaig de l’Orfeó Català del Palau de la Música. Es tracta d’un cicle de concerts variadíssims anomenats Palau 30’ on en poc més de mitja hora músics de tota índole presenten un tast de la seva obra. Dimarts era el torn de Llibert Fortuny, un dels músics de jazz de casa nostra que més ens atrau per la seva qualitat tècnica i la manera que té d’interpretar i estar al capdavant de molts dels projectes musicals més innovadors.

L’espectacle que ens va presentar el Llibert s’anomenava “I de cop... sol”. I és que efectivament tot sol ens va oferir, com si estigués al saló de casa, un petit concert no solament amb el saxo, sinó també amb l’Ewi (un veritable descobriment) i l’ordinador. Un gran treball d’experimentació i improvisació, gravant el que està tocant, reproduint-ho uns segons més tard i tornant a tocar a sobre de la gravació i així successivament, amb la qual cosa es podien escoltar diversos instruments, però amb un sol instrumentista. Una experiència molt interessant que el mateix Llibert defineix com “la feina que faig a casa amb els elements que m’envolten, és a dir, com treballo a la foscor”.

Toni Marsol, Isabel Rodriguez i Albert Casals amb la música i el vi com a protagonistes

Canviant de registre, ahir dimecres vam anar al CaixaForum de Barcelona on, en relació amb la temàtica de l’exposició “Cellers, cooperativisme i modernisme”, proposaven un recital de cant i piano a l’auditori a l’aire lliure, amb el títol de “El vi a l’òpera”. La presentació va anar a càrrec de Marcel Gorgori, conegut divulgador de l’opera i del vi en programes de radio i televisió.

El recital, amb un auditori abarrotat de públic, va comptar amb Albert Casals (tenor), Isabel Rodríguez (soprano), Toni Marsol (baríton) i Ricardo Estrada (piano). Es van interpretar fragments d’òperes tan conegudes com l’Elisir d’amore de Donizetti, la Cenerentola de Rossini, Rigoletto o la Traviata de Verdi i de la sarsuela Château Margaux de Fernandez Caballero.

Va ser una vetllada molt agradable, amb molt bones interpretacions i en un marc força interessant malgrat el soroll dels cotxes que circulen per Montjuïc. D’aquí possiblement l’amplificació electrònica que en circumstàncies normals no hauria estat necessària.

I per arrodonir la darrera setmana d’agost, demà al vespre ens esperen al Palau de la Música, l’Andrea Motis i el Joan Chamorro Quintet amb Scott Robinson. Ja us ho explicaré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada