dilluns, 15 d’octubre del 2012

TIMBAL DE CARBASSA I CAMA-GRISOS


Per a la recepta del 15 del mes d’octubre, la carbassa, us proposo una recepta que ha vingut del Querol Vell, una fantàstica casa de turisme rural a Borredà (el Berguedà), on hi vam passar uns dies el mes de setembre, per voltar per la comarca i gaudir del paisatge i del romànic de la zona.

El Querol Vell és una casa molt acollidora, amb diversos i amplis espais a l’interior per al relax i l’oci, i a l’exterior, dos fantàstics jardins. Al capdavant, hi ha la Núria i l’Ignasi, que amb un tracte molt proper, fan que ens sentim com a casa. L’Ignasi prepara uns sopars deliciosos, amb plats atractius i innovadors.

I aquí és on volia anar a parar. Ell té unes quantes receptes al facebook  que un dia em vaig entretenir a buscar. Quan vaig trobar aquesta, vaig dir: “ja tinc la recepta del 15 d’octubre”. Només hi ha un canvi, ell va fer servir cama-grocs, jo al mercat no en vaig trobar però em van recomanar cama-grisos, que han donat molt bon resultat.

És una recepta de temporada, amb ingredients de tardor, molt saborosa i amb molta presència, adequada per a convidats. Gràcies Ignasi!.

Ingredients:

Carbassa
 Ceba tendra
Cama-grocs (cama-gris en el meu cas)
All
Julivert
Cansalada viada
Sal
 Oli

Preparació:

En un bon raig d’oli, ofegar la ceba tallada a quadrets petits, fins que sigui transparent. Afegir-hi l’all i el julivert picats, la cansalada viada tallada a tires ben fines i la carbassa tallada a daus. Salar i coure amb la cassola tapada, tot remenant de tant en tant.

A mitja cocció, afegir-hi els bolets i acabar de coure-ho tot junt.

Per emplatar, formar el timbal i coronar-lo a uns xips de carbassa, que farem tallant tires molt fines de carbassa, fregides en oli ben calent, vigilant que no es cremin.

20 comentaris:

  1. Uau, mooooolt a favor. Jo mai he tastat els camagrisos però vaja, si amb camagrocs també està homologada la recepta ja no tinc excusa :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que està homologada!. De fet, la recepta original és amb cama-grocs però al mercat no n'hi havia, aixi que... canvi d'última hora!

      Elimina
  2. OOhhh que delicia tan bien presentada.Me llevo este timbal.

    ResponElimina
  3. Deliciosa proposta de Carbassa, Glòria! Justament ahir vaig estar voltant en BTT pel Berguedà. La casa que dius no la vaig veure, però n'hi ha una al monestir de Falgars que també és una preciositat! Vam entrar a fer el xafarder a les sales i habitacions, per si mai ens hi deixem caure... he he. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de fer intercanvi de recomanacions de cases està bé, així tenim referències a l'hora de triar. De moment, jo xafardejaré per internet, si es pot, je, je.

      Elimina
  4. Una proposta fantàstica tant a nivell de presentació com, n'estic convençut, de gust.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic contenta de com va quedar, i a casa va agradar força. Què més puc demanar?

      Elimina
  5. Impressionant! que n'ha de ser de bo! sou genials!
    Feliç semana, família!

    ResponElimina
  6. quina presentació més xula, es que a mi la carbassa no em va gaire jejeje

    ResponElimina
  7. Borredà és un poble molt bonic, i pel que veiem també s'hi menja bé! Aquest timbal a més de molt vistós, ha de ser una verdadera delícia!
    petonets

    ResponElimina
  8. Quina pinta!!!! això s'ha de tastar ràpid!
    Petonets

    ResponElimina
  9. Aquest timbal es veu deliciós!! I és un plat molt tardorenc amb la combinació de carbassa i bolets!! I la presentació t'ha quedat de luxe!!

    ResponElimina
  10. una pinta molt bona i una presentacio genial¡¡
    peto

    ResponElimina
  11. Vaja, només coneixia els cama-grocs...Té una pinta excel.lent.M´agrada que porti cansalada.

    ResponElimina
  12. Bona recepta!!! i amb cama-grisos, fiu!!! I aquesta cas rural pinta molt bé!
    Ptns

    ResponElimina
  13. quin timbal!!! entra pels ulls Glòria!!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  14. Glòria, un plat senzill però super "resulton" i tots els ingredients m'encanten! Marta

    ResponElimina
  15. mmmm, una recepta molt catalana, amb ingredients de temporada i segur que bonissima!!
    Em tindras per aquei el teu blog que em quedo com a seguidora!
    UNa braçada!!
    http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/

    ResponElimina