Per aprofitar un tros de
síndria que no era gaire dolça, vaig pensar de fer un gaspatxo. Segur que al
llibre de la Mariona Quadrada “Sopes fredes i calentes”, trobaria una recepta diferent i,
efectivament, allà la vaig trobar. Però no només és una recepta de gaspatxo, va
acompanyat d’una base de gelatina d’alfàbrega que el fa elegant, atractiu i sorprenent.
Ingredients per a 4
persones:
Per a la gelatina d’alfàbrega:
1 ramet d’alfàbrega
fresca
¼ l d’aigua
Sal
3 fulls de gelatina
Per al gaspatxo:
750 g de síndria neta
1 cogombre
2 iogurts naturals
1 cullerada de ceba
½ pebrot vermell
6 cullerades d’oli
Sal
Vinagre tradicional
Preparació:
Per fer la gelatina d’alfàbrega,
posar l’aigua a bullir i quan arrenqui el bull, tirar-hi l’alfàbrega a
fulletes, posar-hi una mica de sal i deixar-ho tapat 5 minuts. Es poden treure
les fulles o triturar-les i que quedi la gelatina tacada. Jo ho vaig fer així.
A banda, posar el fulls de gelatina en remull en aigua freda. Un cop estovats,
treure’ls i barrejar-los amb la infusió calenta. Abocar la mescla als
recipients on vulgueu servir el gaspatxo i deixar-lo refredar a la nevera fins
que es prengui.
Per fer el gaspatxo,
triturar tots els ingredients pelats, llevat del pebrot, amb un dels dos
iogurts. Amanir-ho amb l’oli, la sal i el vinagre, al gust. Si cal, colar la
mescla, si no queda prou fina. Deixar-lo
refredar a la nevera i abocar-lo sobre la gelatina presa.
En el moment de servir,
posar una culleradeta del segon iogurt i una fulleta d’alfàbrega fresca damunt
del gaspatxo.
a casa a l'estiu en faig molt de gaspatxo de síndria perque la meva sogre en té moltes de l'hort i me'n dona pero jo no li poso iogurt, jo faig servir també tomàquets madurs. Refrescant i amb moltes vitamines.
ResponEliminaAquesta teva queda molt maca presentada
Hi ha diferents versions del gaspatxo de síndria ben interessants, i amb tomàquet també ben bo. El que no té preu és que siguin síndries de l'hort directament cap a casa!.
EliminaDe gaspatxo de síndria en fem sovint, però el que m'ha encantat és la idea d'afegir-hi la gelatina d'alfàbrega!
ResponEliminapetonets
Si us agrada la textura de la gelatina, queda genial!
EliminaPrimera notícia. Acabo de dinar però m'has fet venir gana... tot un mèrit.
ResponEliminaSi el tastes un moment o altre, ja em diràs què et sembla!.
EliminaHola Glòria. Una bona idea aquesta de la gelatina d'alfabrega...M'agrada!
ResponEliminaPetonets a tots dos.
És una forma de presentar el gaspatxo diferent, i la gelatina queda molt ben aromatitzada amb l'alfàbrega, a mi m'agrada molt.
EliminaOhhh això ha d'estar boníssim amb la gelatina d'alfabrega. No he tastat mai el gaspatxo de sindira, a veure si m'animo!
ResponEliminaPetons guapos
És una forma diferent de menjar síndria, molt refrescant i amb moltes vitamines, que això convé!.
EliminaMolt bona idea lo de la gelatina al gaspatxo.
ResponEliminaJo en faig a sovint, però lo de la gelatina, no ho havia pensat.
Genial!!!!!
És la primera vegada que he fet la gelatina, i dóna molt bon resultat, tant per sabor com per presentació.
EliminaQuin gaspatxo més original, el provaré!
ResponEliminaQueda molt bo i molt bonic!
EliminaAra m'han entrat ganes...
ResponElimina:)
A vore si el faig!
Encara tenim síndries a casa.
El millor de tot són les vitamines, ja et diré si m'agrada...mai no l'he provat!
Un bes!
Quin gust poder fer servir síndries de casa!. Nosaltres comprem a una parada del mercat que porten els productes directament dels seus horts, no és el mateix que tenir-lo a casa, però...
EliminaUna idea que intentarem posar en practica ben aviat. Gracies Glòria
ResponEliminaEspero que us agradi, ja m'ho explicareu!
EliminaQuè bo! No he provat mai aquesta combinació, però l'aspecte és deliciós.
ResponElimina