dissabte, 15 de setembre del 2012

GASPATXO DE SÍNDRIA AMB GELATINA D'ALFÀBREGA




Per aprofitar un tros de síndria que no era gaire dolça, vaig pensar de fer un gaspatxo. Segur que al llibre de la Mariona Quadrada “Sopes fredes i calentes”, trobaria una recepta diferent i, efectivament, allà la vaig trobar. Però no només és una recepta de gaspatxo, va acompanyat d’una base de gelatina d’alfàbrega que el fa elegant, atractiu i sorprenent.

Ingredients per a 4 persones:

Per a la gelatina d’alfàbrega:

1 ramet d’alfàbrega fresca
¼ l d’aigua
Sal
3 fulls de gelatina

Per al gaspatxo:

750 g de síndria neta
1 cogombre
2 iogurts naturals
1 cullerada de ceba
½ pebrot vermell
6 cullerades d’oli
Sal
Vinagre tradicional

Preparació:

Per fer la gelatina d’alfàbrega, posar l’aigua a bullir i quan arrenqui el bull, tirar-hi l’alfàbrega a fulletes, posar-hi una mica de sal i deixar-ho tapat 5 minuts. Es poden treure les fulles o triturar-les i que quedi la gelatina tacada. Jo ho vaig fer així. A banda, posar el fulls de gelatina en remull en aigua freda. Un cop estovats, treure’ls i barrejar-los amb la infusió calenta. Abocar la mescla als recipients on vulgueu servir el gaspatxo i deixar-lo refredar a la nevera fins que es prengui.

Per fer el gaspatxo, triturar tots els ingredients pelats, llevat del pebrot, amb un dels dos iogurts. Amanir-ho amb l’oli, la sal i el vinagre, al gust. Si cal, colar la mescla, si no queda prou fina.  Deixar-lo refredar a la nevera i abocar-lo sobre la gelatina presa.

En el moment de servir, posar una culleradeta del segon iogurt i una fulleta d’alfàbrega fresca damunt del gaspatxo.

19 comentaris:

  1. a casa a l'estiu en faig molt de gaspatxo de síndria perque la meva sogre en té moltes de l'hort i me'n dona pero jo no li poso iogurt, jo faig servir també tomàquets madurs. Refrescant i amb moltes vitamines.

    Aquesta teva queda molt maca presentada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha diferents versions del gaspatxo de síndria ben interessants, i amb tomàquet també ben bo. El que no té preu és que siguin síndries de l'hort directament cap a casa!.

      Elimina
  2. De gaspatxo de síndria en fem sovint, però el que m'ha encantat és la idea d'afegir-hi la gelatina d'alfàbrega!
    petonets

    ResponElimina
  3. Primera notícia. Acabo de dinar però m'has fet venir gana... tot un mèrit.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si el tastes un moment o altre, ja em diràs què et sembla!.

      Elimina
  4. Hola Glòria. Una bona idea aquesta de la gelatina d'alfabrega...M'agrada!
    Petonets a tots dos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una forma de presentar el gaspatxo diferent, i la gelatina queda molt ben aromatitzada amb l'alfàbrega, a mi m'agrada molt.

      Elimina
  5. Ohhh això ha d'estar boníssim amb la gelatina d'alfabrega. No he tastat mai el gaspatxo de sindira, a veure si m'animo!

    Petons guapos

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una forma diferent de menjar síndria, molt refrescant i amb moltes vitamines, que això convé!.

      Elimina
  6. Molt bona idea lo de la gelatina al gaspatxo.
    Jo en faig a sovint, però lo de la gelatina, no ho havia pensat.
    Genial!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És la primera vegada que he fet la gelatina, i dóna molt bon resultat, tant per sabor com per presentació.

      Elimina
  7. Ara m'han entrat ganes...
    :)
    A vore si el faig!

    Encara tenim síndries a casa.

    El millor de tot són les vitamines, ja et diré si m'agrada...mai no l'he provat!

    Un bes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quin gust poder fer servir síndries de casa!. Nosaltres comprem a una parada del mercat que porten els productes directament dels seus horts, no és el mateix que tenir-lo a casa, però...

      Elimina
  8. Una idea que intentarem posar en practica ben aviat. Gracies Glòria

    ResponElimina
  9. Què bo! No he provat mai aquesta combinació, però l'aspecte és deliciós.

    ResponElimina