dilluns, 26 de març del 2012

L’ÀNIMA DEL LICEU

Aquest matí al Cafè de l’Òpera, s’ha presentat en roda de premsa, el concert “L’Ànima del Liceu”, que es durà a terme el proper diumenge dia 22 d’abril a les 12 del migdia.

La presentació l’han fet Charles Courant, músic de l’orquestra del GTL i membre del comitè d’empresa, Michael Boder, actual director musical i Josep Pons, que assumirà aquesta tasca a partir del proper mes de setembre.

Abans de res, hem de deixar clar que aquest concert és una iniciativa íntegrament dels treballadors i que la direcció del Gran Teatre del Liceu no ha tingut cap tipus de participació en la seva organització. Només ha donat el vist i plau quan no ha tingut més remei que acceptar-ho.

Hi ha molta gent que creu que el “problema” del Liceu ja estava solucionat quan fa un mes es va anunciar que es retirava l’ERO que la direcció havia presentat i els treballadors desconvocaven la vaga que havien anunciat per a les representacions de La Bohème. Doncs bé, part de la “solució” del problema passava per iniciar converses l’1 de març entre la direcció i els treballadors, i avui, a 26 de març, aquestes converses ni han començat n’hi ha data prevista per a l’inici. Els treballadors estan amb la mosca a l’orella ja que no se’n refien ni un pèl d’una direcció que s’ha mostrat tan intransigent com nefasta alhora de gestionar un equipament cultural com el teatre de la Rambla.

Charles Courant, Michael Boder i Josep Pons durant la roda de premsa d'aquest matí
Els treballadors del GTL han volgut deixar clar que aquest concert neix a proposta dels treballadors i en nom de la responsabilitat i la consciència institucionals. Que es tracta de consolidar la unió amb el públic i agrair les mostres de suport i afecte rebudes en aquests moments tan crítics, no sols per a la institució, sinó també per al seu futur professional. Aquest concert pretén ser un homenatge al públic, als abonats, als mecenes i a tots aquells que se senten part del Liceu, per això l’han batejat amb el nom de l’Ànima del Liceu.

El concert comptarà amb la presència dels tres directors musicals que ha tingut el teatre des de la seva reinauguració, els mestres Bertrand de Billy, Sebastian Weigle i Michael Boder, així com del mestre Josep Pons que assumirà la direcció musical la propera temporada. A més hi intervindran primeríssimes figures de l’òpera actual com Roberto Alagna, Joan Pons o Ainhoa Arteta que juntament amb altres que s’anunciaran properament, actuaran de manera totalment desinteressada i donant un clar suport a l’actitud responsable dels treballadors, cor i orquestra del GTL. També s’ha anunciat que hi haurà actuacions sorpresa molt impactants i que cantants que també s’hi han adherit, però que per compromisos laborals no hi podran ser, com Plàcido Domingo, Natalie Dessay o Rolando Villazón, enviaran vídeos de suport que es podran veure durant el concert.

Les localitats per a aquest esdeveniment, que es preveu multitudinari i que serà presentat pel televisiu Ramón Gener, es posaran a la venda el proper 10 d’abril pels canals habituals, Servicaixa a partir de les 9 del matí o a les taquilles del teatre a partir de les 13,30.

El preu únic per a totes les localitats, serà de només 15€, un preu simbòlic que es destinarà a cobrir les despeses logístiques que se’n derivin de la celebració del concert.

Aquest concert és una resposta clara, generosa, compromesa i esperançada de tots els treballadors del Liceu amb el suport d’aquells que encara creuen amb fermesa en el protagonisme cultural i valor simbòlic d’una institució que, com va ben dir el mestre Boder, és més que un teatre, de la mateixa manera que el Barça és més que un club.

10 comentaris:

  1. Ostres, no en sabia de res. Veig que estic desconectada del món. Gràcies per posar-me al dia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El que pasa es cadascú està en un rotllo diferent i per descomptat es impossible estar en tot. En el cas del Liceu, els mitjans han donat unes informacions totalment equivovades i es que a molts mitjans només els interessa el "marró" i quan la cosa no arriba als nivells de sensacionalisme que els interessa (per exemple vaga a les representacions de La Bohème), ja no en parlen.
      Una abraçada

      Elimina
  2. Se me va a hacer eterno de las ganas que tengo de que llegue ese concierto...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Només dir una cosa que m'he deixat de comentar i es que els assajos, tant el cor com l'orquestra els fan "fora de les hores de feina" primer perquè no els hi puguin dir res i segon, per deixar ben clar que no es un concert oficial del teatre sinó dels treballadors.
      Una abraçada

      Elimina
  3. Ens ho passarem d'allò més bé i semblarà un d'aquells concerts reivindicatius de la Nova Cançò, no encendrem espelmes però...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur quwe ens ho passarem de conya, perquè a banda de la qualitat artística dels participans hi haurà un factor reivindicatiu que promet emocions fortes.

      Elimina
  4. Espero que tothom tingui clar de qui és la iniciativa i qui es va negar al principi de fer-lo. Jo també en tinc moltes ganes de participar, ovacionant i emocionant-me amb els artistes, i potser corejant alguna ària..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest penso que es el gran problema. La gent ha de saber QUI es l'organitzador i QUI s'hi va oposar des del inici, perquè el que està clar es que la DG del GTL intentarà confondre a la gent atribuint-se l'organització de l'esdeveniment. Ja ho estan fent.

      Elimina
  5. Els Voltaires tambe hi serem, recolzant aquesta iniciativa dels treballadors del nostre estimat Liceu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si senyor, hi hem de ser tots, a més, la proposta s'ho val molt!!
      Una abraçada

      Elimina