diumenge, 13 de maig del 2012

CREPS SALADES DE PERNIL I BRIE


Fa uns anys vam fer unes vacances en cotxe per la Bretanya, situada a la costa atlàntica francesa. El fet d’anar en cotxe ens va permetre anar al nostre ritme, sense presses, gaudir d’un paisatge encantador, descobrir pobles bellíssims plens de construccions medievals; visitar els alineaments megalítics de Carnac, el monument prehistòric més extens del món; conèixer els costums i tradicions bretons.

La Bretanya, a més de tenir una llengua pròpia, el bretó, té una cultura i una història clarament diferenciades, trets característics d’una nació sense estat i que els bretons reivindiquen, una realitat amb la qual ens sentim plenament identificats.

1) BEG AR RAZ (Pointe du Raz)  2) FELGER (Fougères)  3) KARNAG (Carnac)  4) DINAN (Dinan)  5)  KEMPER (Quimper)

Per descomptat, també vam tenir ocasió d’assaborir la gastronomia de la zona, i com que l’Albota i el Jordi, per celebrar el tercer aniversari del seu bloc El Taller de Cuina, ens proposen elaborar una recepta relacionada amb algun viatge, per a la segona edició de “La recepta viatgera”, jo he escollit fer unes creps, tot un clàssic de la Bretanya, amb les instruccions de la Mireia Carbó.

Ingredients per a 10 creps:

250 g de llet
125 g de farina
2 ous
2 cullerades de mantega
Sal
Pernil salat
Formatge brie

Preparació:

Barrejar els ous i la mantega fosa en un recipient. Afegir-hi la farina amb molta cura i, a continuació, la llet, poc a poc. Deixar-ho reposar durant 30 minuts aproximadament.

Pintar una paella per fer creps amb una mica de mantega, abocar-hi una mica de massa, escampar-la bé pel fons de la paella fins a aconseguir una capa fina (si cal, retornar l’excés de massa al recipient). Coure la crep per una banda, donar-li la volta i coure-la per l’altra banda. Encara amb la crep a la paella, posar el pernil i el formatge brie a sobre, deixar que agafin una mica d’escalfor i plegar al gust.



21 comentaris:

  1. una zona muy bonita que tambien he tenido la suerte de conocer y estos crepes salados muy ricos.
    bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. El paisatge és fantàstic i la gastronomia també, què més podem demanar?

      Elimina
  2. M'agrada especialment, aquest recepta. Vaig viure un any a la Bretanya (bé, a l'entrada, perquè és a la boca del Loira, a Nantes)i he de ratificar que és una regió espectacular on un ha de deixar-s'hi perdre ni que sigui un cop a la vida. Les creppes bretones, les millors del món Glòria! Quin bon viatge... petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fa temps que hi vam estar però és allò que queda tan bon regust que fa ganes de tornar-hi per descobrir nous llocs, sense presses. I la propera vegada que faci creps, vull fer-los tipus galette bretona, a veure què tal!.

      Elimina
  3. Que bones que son les creps...i la Bretanya, una regió molt bonica. Nomes en coneixem una petita zona, pero es de les escapades pendents...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És de les zones boniques de França, amb un bon complement de la gastronomia, que això també compta!

      Elimina
  4. No conec la Bretanya però sí les crepes...je, je,je...Quines fotos més maques. És un viatge que passa a la llista de pendents. Sempre me n´han parlat molt bé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja no et falta tant, je, je. Ja està bé prendre el primer contacte a través de les creps, ara només falta un viatget cap allà i llestos!

      Elimina
  5. La Bretanya és un viatge que tenim pendent tot i tenir-ne moltes ganes de fa temps! veient les vostres fotos encara ens pica més el cuquet!!
    les crepes són delicioses i més si la recepta és de la Mireia Carbó!!
    Moltes gràcies per participar, guapos!!!
    Alba i Jordi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha estat un plaer!. D'aquesta manera hem recordat les vacances que vam passar per allà, i hem agafat ganes de tornar-hi i tornar a menjar creps "in situ", je, je.

      Elimina
  6. No he estat mai a la Bretanya però amb les fotos que has penjat em vénen ganes de marxar ara mateix! Els creps tenen una pinta...mmmmmm. És un dels plats que més m'agraden per a un sopar informal. Llàstima que no hi tinc massa gràcia i sempre em queden una mica "xurro"! ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tranquil·la, que amb la pràctica surten bé, segur!. A més, quan fas creps, generalment el primer s'ha de llençar perquè queda massa gruixut, després ja s'agafa el "tranquillo"!.

      Elimina
  7. Uns paisatges espectaculars!!! i unes creps boníssimes!!
    Petonets

    ResponElimina
  8. Unes creps ben saboroses, i els poblets de la Bretanya, ja ho heu dit vosaltres: una preciositat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bones les creps, i quan en fas, et quedes amb les ganes de tornar-ne a fer d'una altra varietat, oi?

      Elimina
  9. m'apassionen les creps de pernil i formatge! me les menjaria a tot hora, però si a més dur brie ja.....petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A més, el formatge brie també és d'aquelles terres, així que perfecte!

      Elimina
  10. También es mi asignatura pendiente. Es un viaje que queremos hacer desde hace tiempo, pero aún no hemos encontrado el momento.
    Hasta que llegue el momento, le daremos a las crepes que nos propones, que tienen tan buena pinta como las fotos de la Bretaña.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bueno, es una forma de tomar el primer contacto, por las crepes, ja, ja. I cuando tengáis ocasión, el viaje vale la pena, paisaje, cultura, valores, identidad, en fin, que casi ya preparamos las maletas!

      Elimina
  11. La meva germana ja fa temps que ens diu que hi hem d'anar! I pel que sé s'hi menja molt bé, també oi?
    Aquesta crep salada devia ser deliciosa.
    Petons!

    ResponElimina