dijous, 9 de juny del 2011

JAZZING IN THE NIGHT (Joan Chamorro Septet)

Ahir al vespre vam anar a veure i escoltar una nova proposta del Joan Chamorro, un músic incansable i imaginatiu que en aquesta ocasió va muntar una altra gran vetllada jazzística amb un grup de músics extraordinaris.

En un Jamboree ple de gom a gom  i amb les localitats exhaurides, vam fer un passeig pels grans clàssics del jazz. Chamorro sap molt bé com formar grups combinant músics de prestigi contrastat amb grans promeses (o potser ja hauríem de parlar de realitats), sorgides de l’Escola de Música de Sant Andreu i molt concretament de la Sant Andreu Jazz Band. En aquesta ocasió, el septet estava format per Joan Chamorro al contrabaix, Esteve Pi a la bateria, Josep Traver a la guitarra i al banjo, Josep Tutusaus al trombó, Iscle Datzira al saxo tenor, Andrea Motis a la trompeta i el saxo soprano i Eva Fernández  als saxos soprano i alt.

Del Joan Chamorro, afegir al que hem comentat anteriorment que és un músic polivalent, que constantment genera propostes musicals i que dinamitza el jazz barceloní com pocs ho saben fer. L’Esteve Pi va demostrar el per què se’l “rifen” els millors jazzmen americans perquè els acompanyi en les seves actuacions. Josep Traver va donar una nova lliçó de com s’ha de treure profit d’una guitarra (i d’un banjo) dins d’un grup, brillant en tot moment, però sense abandonar ni per un sol instant l’acoblament a la resta. Josep Tutusaus va fer una autèntica exhibició de com es poden treure mil i una notes d’un instrument tan complicat i espectacular com és el trombó.

 Joan Chamorro, Esteve Pi, Josep Tutusaus i Josep Traver

Punt i apart mereixen els tres “deixebles avançats” del Joan Chamorro a Sant Andreu. De l’Andrea Motis, poques coses ens queden per afegir al que ja vam comentar quan fa unes setmanes va formar part del “Joan Chamorro quartet” en l’homenatge a la Billie Holiday. Ahir va seguir en la seva línia de gran trompetista, tot i que amb el saxo soprano va fer una autèntica exhibició que el mateix Chamorro va esperonar comentant que potser s’hauria de replantejar quin era el seu instrument primer. L’Andrea, amb un explícit gest i un somriure va fer que no, com dient que la trompeta era intocable. Vocalment, l’Andrea segueix amb una veu que s’adapta com un guant al repertori que interpreta i amb una afinació tan perfecta que no em deixa de sorprendre.

L’Iscle Datzira, malgrat la seva edat (em sembla que té 16 anys, com l’Andrea) és un saxofonista extraordinari. Dóna una seguretat  increïble a la resta de companys que comparteixen escenari, i és un autèntic plaer gaudir del seu domini de l’instrument. Es fa molt difícil vaticinar el sostre que pot assolir en el futur, però penso que pot ser el d’un músic amb un nivell molt alt. 

Andrea Motis, Iscle Datzira i Eva Fernández

Finalment l’Eva Fernández va demostrar que és una gran instrumentista amb els saxos, però a més té una veu càlida i atractiva amb la qual sap jugar-hi molt bé. Va fer una versió personal i excel·lent del clàssic Georgia on my mind, un tema que, pel que va comentar Chamorro, li agrada des de que el va escoltar per primera vegada. A més, amb l’Andrea hi ha una gran complicitat dalt de l’escenari, tant vocalment com instrumentalment.

Sincerament, us convido a seguir d’aprop aquests joves músics, perquè, n’estic convençut, que en pocs anys en sentirem a parlar molt. Està clar que el sostre d’un músic no se sap mai quin és, ni quan s’hi arriba, però estic segur que som davant una fornada impressionant que pot arribar molt lluny.

19 comentaris:

  1. Una vetllada de jazz al Jamboree es garantia de passar una bona nit i amb aquestes joves promeses junt amb en Chamorro, encara més.
    Que passeu uns magnífics dies de vacances. Gloria, no gastis gaire, prop del Panteó...jajaja
    Petonets

    ResponElimina
  2. Josep i Gloria, una muy buena velada de una música excepcional.....saludos paco

    ResponElimina
  3. Gemma,
    El Joan Chamorro sempre està "maquinant" coses noves i amb aquesta combinació de músics experts i de joves aconsegueix uns resultats espectaculars.

    Paco,
    Ja saps que tant la Glòria com jo a l'hora d'escoltar bona música no ens han de pressionar gaire per anar-hi.

    Una abraçada pels dos

    ResponElimina
  4. Vaja una altra cop escoltant la Motis...em vénen ganes d´apropar-me un dia per Jamboree.

    ResponElimina
  5. Cristina,
    Ahir a més de la Motis hi havia també dos companys seus que son tant bons com ella. La veritat es que aquesta joventut, musicalment puja molt forta.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. és una passada la diversitat d'entrades que feu al bloc! les culturals són súper interessants! gràcies guapos

    ResponElimina
  7. como dice la Judith siempre se aprende en vuestro bloc la cantidad de cultura que nos mostrais y asi lo podemos disfrutar los demas
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  8. Bon dia,

    Per si es del vostre interes:

    Dissabte 11 de Juny a les 21 Hores

    Vespres de Jazz amb la Sant Andreu Jazz Band als Lluïsos d'Horta

    Reserves al 605.13.77.34
    Josep Magrans

    ResponElimina
  9. Em fa molta mandra seure a una filera per sentir jazz. Sempre he trobat a faltar un Cotton Club a Barcelona, i al fer-me gran, més encara. O potser es que ja no fumo, i el jazz ja no es el que era... Però amb aquest ànim teu hauré de fer la prova. ;-)

    ResponElimina
  10. Judith i Miquel

    Ens alegra saber que les nostres entrades poden arribar a ser interessants per a la resta. Moltes vegades escrius del que t'agrada i penses que aquella cosa només te interès per al que ho escriu i molt poca gent s'ho mirarà. Gràcies per les vostre visites.

    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Josep,

    Ja m'havia assabentat d'aquesta actuació als Lluïsos d'Horta i ens sap greu no poder anar-hi ja que aquest cap de setmana marxem fora uns quants dies. De tota manera aquí queda la informació i animo a tothom que pugui i vulgui passar-s'ho be, gaudint de bona música, ho tindrà garantit si hi va. A més els preus son populars, cosa que també es molt interessant.

    Una abraçada i fins aviat

    ResponElimina
  12. José Luis,

    Ja veig que tu això de escoltar bona música i no estar ben "apoltronat" es incompatible, ha, ha, ha.
    De tota manera, ara a les sales i caves on es pot escoltar bon jazz, ja no fuma ningú i això te moltes avantatges, a banda de la vessant saludable, hi ha la higiènica i per descomptat que al no haver-hi fum, pots veure be als músics, cosa que la "boirina tabaquera" moltes vegades dificultava, ha, ha, ha.
    No descarto però, que algun dia ens trobem gaudint de bon swing, encara que sigui asseguts en una "filera".

    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Gràcies parella! Esperem que continuin així i tinguin l'èxit que es mereixen. Petons i bon finde

    ResponElimina
  14. Elena,

    L'èxit crec que el tenen molt ben encaminat. Treballar i gaudir fent-ho, crec que es la clau.

    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Caram com puja aquest jovent!! esperem que tinguin una llarga i gran carrera i que la poguem gaudir!!

    el taller de cuina

    ResponElimina
  16. Fa poc ja en vàreu parlar, del Joan Chamorro i de l'Andrea Motis. Veig que heu repetit. Quina sort això de poder anar a tots aquests concerts. M'encanta el jazz. Besets.

    ResponElimina
  17. Jordi/Albota

    Efcetivament aquests músics joves van forts, la veritat es que estan molt ben preparats. Tenim la sort que al ser d'aquí els podem veure sovint.

    Asela,

    Efectivment fa unes setmanes vam anar a un concert del Joan Chamorro i l'Andrea Motis amb una formació de quartet, però aquest ha estat diferent, doncs la formació era un septet i a més hi havia dos companys de l'Andrea que també ho fan de conya.

    Una abraçada a tots

    ResponElimina
  18. Es meravellós veure gent tan jove i amb tant de talent, tenen un gran futur
    Petons

    ResponElimina
  19. Gracies Josep,

    Per on t’ha arribat la informació del concert????

    La meva adreça es jmagrans@uoc.edu

    Si m’envies el teu correu, la propera temporada (Setembre) ja t’enviaré la informació trimestral dels nostres Vespres de Jazz.

    Gracies

    Adéu

    Josep Magrans

    ResponElimina